برنامه دولت برای جبران کسری بودجه از بازار آشفته طلا و ارز

افزایش قیمت جهانی طلا به مرز ۲۸۰۰ دلار در هر اونس تحت تاثیر نتایج غیرقابل پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افزایش همزمان ارزش دلار به دنبال اتفاقات ناپایدار منطقه باعث شده است تا ریسک قیمتی طلا و ارز تا حدودی نسبت به هفته های قبل افزایش یابد.

به گزارش تحریریه، افزایش قیمت جهانی طلا به مرز ۲۸۰۰ دلار در هر اونس تحت تاثیر نتایج غیرقابل پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افزایش همزمان ارزش دلار به دنبال اتفاقات ناپایدار منطقه باعث شده است تا ریسک قیمتی طلا و ارز تا حدودی نسبت به هفته های قبل افزایش یابد.

اگر چه حباب انواع سکه های موجود در بازار به تبع افزایش قیمت اونس و قیمت دلار تا حدودی کاهش یافته اما به گفته کارشناسان مسیر آتی این دارایی ها به متغیرهای غیر قابل پیش بینی وابسته شده که احتمال توقف روند صعودی موجود و حتی احتمال کاهش قیمت ها بیش از احتمال افزایش پدیدار شده است.

بر اساس نظر برخی از تحلیلگران پیروزی کاملا هریس در انتخابات آمریکا می تواند روند قیمت اونس را تغییر و حتی تا ۲۶۰۰ دلار کاهش دهد و از این منظر انتخابات هفته آتی آمریکا متغیری تاثیر گذار در بازار طلا خواهد بود. از سوی دیگر نزدیک شدن قیمت دلار به مرز ۷۰ هزار تومان که به منزله سقف قیمتی جدید قلمداد می شود در صورت کاهش تنش های سیاسی منطقه می تواند برای مدتی در همین محدوده قیمتی توقف نماید.

افزایش ریسک های مربوط به نوسان قیمت طلا و دلار فقط مختص کشور ما نیست، بسیاری از بازارهای مالی دنیا، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را با حساسیت دنبال می کنند.

به گزارش «رویترز» بررسی روند بازارهای مالی حاکی از آن است که سهام اروپا و آسیا در روز چهارشنبه به دلیل عدم قطعیت در مورد رقابت نزدیک انتخابات ایالات متحده سقوط کردند، در حالی که طلا به بالاترین سطح خود رسید و دلار نزدیک به بالاترین سطح سه ماهه‌ی خود در نوسان بود.

در بازارهای داخلی وضعیت بازار سکه و طلا به دنبال تصمیم بانک مرکزی مبنی بر افزایش حراج سکه از یک بار در هفته به ۳ بار در هفته می تواند شرایط را نوسانی تر از قبل نماید. با اعلام بانک مرکزی از هفته جاری، معاملات حراج ‎سکه در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه انجام می‌شود، عرضه سکه در این دوره انبوه خواهد بود.

بانک مرکزی از عرضه یک میلیون سکه از طریق مرکز مبادله خبر داده است؛ بناست به زودی سکه های با تاریخ ۱۴۰۳ نیز از طریق مرکز مبادله عرضه شود.

از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تا ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۳ ، ۲۷ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران برگزار شده است که طی این حراج ها، در مجموع ۴۰۷ هزار و ۴۹۴ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۲۱۵ هزار و ۹۵۰ قطعه، نیم سکه ۷۷ هزار و ۲۱۰ قطعه و تمام سکه ۱۱۴ هزار و ۳۳۴ قطعه است.

واقعیت این است که عرضه سکه در محدوده قیمت های کنونی برای دولت یک منبع مالی سودآور است و شاید بتوان گفت دولت از وضعیت کنونی پیش آمده و تب تند افزایش قیمت سکه و عطش بازار برای خرید این دارایی بیشترین استفاده را خواهد برد و از این طریق تا پایان سال منابع سرشاری را می تواند از فروش سکه برای خود جمع آوری نماید.

تاکتیک خاموش دولت در جمع آوری نقدینگی از دست مردم در بازار ارز نیز قابل ردیابی است بطوریکه خبرگزاری تسنیم ۱۰ آبان خبر داد که بازارساز تصمیم گرفته یک میلیارد درهم در بازار امارات عرضه کند و بناست عرضه ارز توسط بازارساز در روزهای آتی افزایش یابد.

کسب اطلاع این خبرگزاری بیانگر آن است که بازارساز تصمیم گرفته در مرحله اول، یک میلیارد درهم در بازار امارات عرضه کند.

فعالان بازار گفته بودند که در روزهای اخیر تقاضا برای خرید درهم در بازار افزایش یافته و همین امر موجب رشد مجدد قیمت دلار در بازار غیررسمی شده است.

افزایش حراج سکه به ۳ بار در هفته، عرضه یک میلیارد درهم و رفع ممنوعیت ریجیستری آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ در روزهای اخیر گویای آن است که دولت در شرایط کنونی جبران کسری بودجه خود را مقدم بر هر سیاست و برنامه دیگری می داند و مصمم است که از طریق فروش مستقیم دارایی های خود و یا تعرفه محصولات پر تقاضا همچون گوشی های آیفون بخش زیادی از کسری بودجه خود را تامین نماید.

جدول قیمت انواع سکه و حباب قیمتی در تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳

میزان حباب(به درصد)

میزان حباب(به تومان)

آخرین قیمت(به تومان)

نوع سکه

۱۶

۸.۵۵۰.۰۰۰

۵۳.۳۲۵.۰۰۰

سکه امامی

۹

۴.۵۱۰.۰۰۰

۴۹.۳۲۵.۰۰۰

سکه بهار آزادی

۲۰

۵.۶۰۰.۰۰۰

۲۸.۰۰۰.۰۰۰

نیم سکه

۳۷

۶.۷۰۰.۰۰۰

۱۷.۹۰۰.۰۰۰

ربع سکه

۳۶

۳.۱۹۰.۰۰۰

۸.۷۰۰.۰۰۰

سکه گرمی

در خصوص تعرفه ۹۶ درصدی واردات گوشی های آیفون اگر چه دولت اعلام نموده که این رقم صحیح نیست اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در ردیف حقوق ورودی گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار رقم ۵۰۰ هزار یورو در نظر گرفته شده که این رقم نسبت به بودجه سالجاری ۱۲برابر افزایش نشان می دهد.

مسلم است که این سیاست بخش زیادی از نقدینگی دست مردم را جمع آوری و قفل خواهد کرد و سایر بازارها نیز از این وضعیت متاثر و رکود آنها تشدید خواهد شد.

پایان/

۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 30963

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =